Winterbanden 2018

Voor wie vanaf 1 januari 2018 op wintersport gaat en daarbij door Duitsland rijdt, is het even goed opletten bij de aanschaf van nieuwe winterbanden. De regels rondom de winterbandenplicht worden namelijk aangescherpt. Dat wil zeggen dat de banden met alleen het kenmerk ‘M+S’ niet meer voldoen. 

Sneeuwvlokje
Na 1 januari 2018 zijn automobilisten in Duitsland verplicht om bij winterse omstandigheden banden onder de auto te hebben die het alpine-symbool dragen, dat te herkennen is aan het sneeuwvlokje (zie foto hierboven). Voorheen was het voldoende om banden met het M+S kenmerk te gebruiken, maar dat is straks dus niet meer het geval. De banden met het alpine-symbool zijn speciaal gemaakt voor winterse omstandigheden, M+S banden niet. Ga je op wintersport komend seizoen, let daar dan goed op bij de aanschaf van je winterbanden.

Overgangsperiode
Om niet direct iedereen op te zadelen met hoge kosten voor nieuwe winterbanden is het zo dat automobilisten hun ‘oude’ winterbanden nog mogen gebruiken tot 30 september 2024. Voorwaarde daarbij is wel dat de banden moeten zijn aangeschaft voor 1 januari 2018. Winterbanden die gekocht zijn na die datum moeten voorzien zijn van het alpine-symbool.

Eigenaar kan boete krijgen
Niet alleen de bestuurder kan bij verkeerd bandengebruik rekenen op een boete, maar vanaf 1 januari 2018 is ook de eigenaar aansprakelijk. Als jij iemand toestemming hebt gegeven om in je auto te rijden en diegene rijdt met winterse omstandigheden op de verkeerde banden kun je een boete verwachten. Let dus ook goed op als je jouw auto uitleent aan bijvoorbeeld je zoon of dochter die een weekendje naar Duitsland rijdt.

Winterbanden kopen
Ben jij nog op zoek naar winterbanden voor komend seizoen? Zorg dan dat je er op tijd bij bent. Vlak voor de winter is er een run op de banden.

Bovag garantie

Preventieve maatregelen

I.v.m. met het COVID-19 (Corona) virus nemen wij preventieve maatregelen.

Lees meer
Bovag garantie

WhatsApp!

Klik hier en start een gesprek via WhatsApp! Of ga naar onze contactpagina.

Lees meer
Bovag garantie

APK-Keuring nodig?

Laat uw auto keuren bij AutoFirst Gerard Bril

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Bekijk hier de occasions van AutoFirst Gerard Bril

Lees meer